Holico, 100% legale voedingssupplementen voor de Belgische markt

Holico Vitamins verkoopt enkel voedingssupplementen die 100% legaal zijn voor de Belgische markt. Alle voedingssupplementen die je via onze website online kunt kopen zijn 100% veilig want ze zijn genotificeerd door het Federaal Voedselagentschap. Voor elk voedingssupplement op deze website vind je het officiële NUT-nummer.

Wat is een NUT-nummer?

Volgens de Belgische wet moet elk voedingssupplement net zoals andere voedingsproducten die op de markt verhandeld worden, genotificeerd zijn. Voedingssupplementen die niet genotificeerd zijn, mogen bijgevolg niet verkocht worden op de Belgische markt. Met andere woorden, voedingssupplementen die niet beschikken over een NUT-nummer zijn bij ons illegaal en worden als niet veilig beschouwd. Een NUT-nummer bestaat uit 2 delen: het eerste deel is het nummer van de leverancier, het tweede deel is een toelatingsnummer dat door het FAVV toegekend werd aan het betreffende voedingssupplement.

Wat houdt een notificatie in?

Tijdens de notificatie worden de voedingssupplementen grondig gecontroleerd op de veiligheid, de inhoud en de hoeveelheid ingrediënten die ze bevatten. Het etiket moet volledig overeenstemmen met wat er precies in een tablet, capsule, softgel of vloeistof zit. Deze controles gebeuren niet eenmalig bij de aanvraag van de notificatie. Latere controles gebeuren systematisch op regelmatige basis zodat de producenten achteraf hun producten niet kunnen aanpassen.

Een uniek voordeel voor de consument: gegarandeerde veiligheid

Dit heeft een uniek en belangrijk voordeel voor de consument. Holico verkoopt enkel voedingssupplementen van leveranciers met in België genotificeerde producten. Wanneer u voedingssupplementen koopt bij Holico, bent u verzekerd van een goede samenstelling en een veilig product. Onze voedingssupplementen bevatten geen verboden en potentieel gevaarlijke producten en de hoeveelheden vertonen geen nevenwerkingen door te hoge doseringen.

Holico geregistreerd en onder toezicht van het Federaal Voedselagentschap

Holico Vitamins is geregistreerd bij het FAVV (Federaal Angentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) en word op regelmatige basis gecontroleerd. De voedingssupplementen die we verkopen moeten genotificeerd zijn en beschikken over een NUT-nummer voor de ingrediënten en een PL-nummer voor de plantenextracten.

Nieuwe Europese richtlijn over gezondheidsclaims en werking voedingssupplementen

Het ziet ernaar uit dat buitenlandse, en vooral Amerikaanse voedingssupplementen het hiermee moeilijk zullen krijgen op de Europese markt. De Europese Comissie is volop bezig met een volledige harmonisatie van de verschillende nationale wetgevingen betreffende de verkoop van voedingssupplementen op haar grondgebied. De eerste Richtlijn betreft het gebruik van gezondheidclaims. Het vermelden van gezondheidclaims is sinds 2013 zeer beperkt geworden. Deze regelgeving is van kracht in heel Europa. Daarom vind je op deze website niet veel uitleg meer over de werking van de voedingssupplementen die we verkopen.

België neemt het voortouw met haar NUT-nummers

In België geldt bovendien de notificatiewet die momenteel nog niet bestaat in Nederland. Dit impliceert dat de Nederlandse voedingssupplementen niet verkocht mogen worden in België. Voorlopig mogen we van het FAVV deze voedingssupplementen wel nog online verkopen aan onze Nederlandse klanten, vermits ze rechtstreeks van de leveranciers naar de consument verstuurd worden. Nederlandse voedingssupplementen mogen echter niet aan onze Belgische klanten verkocht worden.
Er zijn trouwens plannen in Europa om de notificatieregel van België binnenkort toe te passen in heel Europa. In dat geval zullen veel voedingssupplementen niet alleen in België, maar ook in Europa verboden worden. Vermoedelijk zal de Nederlandse supplementenmarkt snel de Belgische notificatiewet volgen.