Promotie NutriVit D3 Liquid: 6 + 3 gratis

Sinds begin 2013 raadt de Belgische vereniging Kind en Gezin aan om dagelijks 400IU of 10 µg vitamine D3 toe te dienen vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 6 jaar. “Dat gebeurt best het hele jaar door”, aldus woordvoerder Dubois van Kind & Gezin.
NutriVit D3 Liquid van Nutrisan bevat vitamine D3 in druppelvorm en bevindt zich op de lijst van Kind en Gezin met aanbevolen Vitamine D3 supplementen, die toegediend mogen worden aan jonge kinderen.

Met de winter voor de deur is dit de ideale gelegenheid om je voorraad vitamine D3 voor het hele gezin te bestellen aan volgende exclusieve voorwaarden:

  • 6 flesjes NutriVit D3 Liquid van 50 ml kopen + 3 flesjes van 50 ml gratis of
  • 4 flesjes NutriVit D3 Liquid van 50 ml en 1 flesje van 100 ml kopen + 2 flesjes van 50 ml en 1 fles van 100 ml gratis!

Deze actie loopt tot 31 december 2014.

Diverse recente onderzoeken naar vitamine D3 tekort

Steeds meer wetenschappers zijn het erover eens dat een groot aantal mensen in België en Nederland een tekort heeft aan vitamine D. Hoewel vitamine D ook voor een deel in voeding voorkomt, wordt deze vitamine hoofdzakelijk aangemaakt in de huid onder invloed van de zon. België behoort nog tot het noordelijke halfrond van de aarde, waar de zon minder schijnt dan in het zuiden van Europa. Vooral opgroeiende kinderen, zwangere vrouwen, actieve 50-plussers, mensen die veel binnenshuis blijven of die volledig bedekt gekleed lopen, zijn gevoelig aan een tekort aan vitamine D3. En in de wintermaanden is het voor iedereen sterk aangeraden om extra vitamine D3 te nemen.

Gezondheidsbijdrage van Vitamine D3 uit NutriVit D3 van Nutrisan

  • Vitamine D3 draagt bij tot de normale opname van calcium en het behoud van normale botten.
  • Vitamine D3 draagt bij tot de ontwikkeling en de groei van de botten bij kinderen.
  • Vitamine D3 ondersteunt een goede werking van het immuunsysteem
  • Vitamine D3 draagt bij tot het behoud van een goede spierwerking
  • Vitamine D3 draagt bij tot het proces van de celdeling.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D3

Vitamine D3 speelt een belangrijke rol in talrijke processen in het lichaam. Daarom is het essentieel om vitamine D3 als supplement te gebruiken om tekorten te vermijden. Aangezien vitamine D echter de eigenschap heeft om zich op te stapelen in het vetweefsel is het aangeraden om de aanbevolen hoeveelheid dagelijks in te nemen en niet af en toe een hoge dosis.

De dagelijkse aanbevolen dosering NutriVit D3 van Nutrisan is

  • 5 druppels per dag voor volwassenen en tieners vanaf 11 jaar
  • 3 druppels per dag voor kinderen tot en met 10 jaar
  • Steeds innemen tijdens een maaltijd of zoals voorgeschreven door een arts