Citrusflavonen en vitamine E uit palmolie
in de strijd tegen cholesterol

Onderzoek heeft aangetoond dat een voedingssupplement bestaande uit een combinatie van citrusflavonen en vitamine E uit palmolie het cholesterolniveau tot wel 27% kan doen verlagen.

Vooral de schil van citrusvruchten zoals citroenen en limoenen bevat een specifiek soort flavonen (tangeretin en nobilitin) dat cholesterolverlagende effecten heeft. Het verlagende effect uit zich vooral op de ongunstige LDL-cholesterol en op de triglyceriden in ons lichaam.

Palmolie is rijk aan tocotriënolen, verschillende vormen van vitamine E. Daarvan hebben vooral het gamma-tocotriënol en het delta-tocotriënol een cholesterol verlagend effect. Tocotriënolen remmen de eigen cholesterolproductie in de lever en werken dus beter dan alleen maar een dieet.

In een dubbelblinde studie kregen 120 deelnemers gedurende 12 weken het supplement of een placebo. Het resultaat was verbluffend: de totaalcholesterol daalde met 30%, het LDL met 27%.

             citrusflavonen cholesterol verlagendpalmolie cholesterol verlagend

Geen neveneffect op co-enzym Q10 zoals bij statines

Cholesterolverlagende medicijnen op basis van statines blokkeren het enzym HMG-CoA-reductase. Daarmee remmen ze ook de lichaamseigen aanmaak van het co-enzym Q10 zodat de bloedspiegel van het co-enzym Q10 tot 45% kan dalen. Dit uit zicht in spierpijn en moeheid.

Tocotriënolen blokkeren dit enzym niet, wat betekent dat het cholesterolverlagende effect van tocotriënolen niet ten koste gaat van de synthese van co-enzym Q10. Met dit voedingssupplement krijg je dus geen spierpijn en word je niet moe.

Citrusflavonen + tocotriënolen scoort beter dan andere natuurlijke middelen!

Andere, veel gebruikte, natuurlijke cholesterolverlagende voedingssupplementen hebben niet deze brede invloed op het totale lipidenspectrum.

  • Niacine of Vitamine B3 helpt om het triglyceridengehalte te verlagen, maar heeft minder effect op de LDL-cholesterol.
  • Knoflook heeft niet alleen een verlagend effect op de triglyceriden, maar ook een licht verlagend effect op de totale cholesterol. Maar op de LDL-cholesterol heeft knoflook dan weer zo goed als geen effect.

         citrusflavonen tocotriënolen cholesterol verlagen

Sytrinol GT in softgels wordt beter opgenomen dan in poedercapsules.

Dit voedingssupplement kan een mogelijk alternatief zijn voordat andere middelen ingezet worden om cholesterol te verlagen.