Hoe vloeibare plantenextracten, tabletten en capsules combineren

Fytobell producten combinerenDe natuurlijke vloeibare plantenextracten en voedingssupplementen van Fytobell zijn zorgvuldig samengestelde combinaties van geneeskrachtige planten, die samenwerken en elkaars werking versterken zodat ze een optimaal effect bereiken. De Fytobell producten zijn ontwikkeld en langdurig getest in de artsenpraktijk en door de jaren heen steeds verder aangepast en verbeterd. De samenwerking van de ingrediënten is ontwikkeld met als doel een bepaald klachtenbeeld aan te pakken. Het is daarom niet aangeraden om verschillende middelen tegelijkertijd in te nemen. Niettemin kan je een aantal vloeibare extracten, tabletten en capsules met elkaar combineren mits het in acht nemen van enkele regels.

Combineren van vloeibare Fytobell plantenextracten

 • Omdat elk product van Fytobell met vloeibare extracten een eigen specifieke samenstelling en effecten op een klachtenbeeld beoogt, neem je best geen verschillende vloeibare producten tegelijkertijd in. Wil je echter meer dan een vloeibaar extract gebruiken tijdens een bepaalde periode, dan moet je ervoor zorgen dat ze elkaars werking niet verstoren. Gebruik ze daarom op verschillende momenten van de dag.
 • Tabletten en capsules vallen pas uiteen wanneer ze in de darmen aankomen. De ingrediënten in de tabletten en de capsules worden dus pas later door het lichaam opgenomen dan die van de vloeibare extracten, die bijna onmiddellijk opgenomen worden. Om die reden mag je best een capsule of tablet innemen met het bronwater waarin de druppels van een vloeibaar extract opgelost zijn.
 • Bij twijfel raden we steeds aan om je arts te raadplegen.

Voorbeelden om vloeibare extracten, tabletten en capsules te combineren

 • Een vloeibaar extract combineren met een tablet of capsule
  Omdat het vloeibaar extract bijna onmiddellijk opgenomen wordt terwijl de tablet of capsule pas in de darmen uiteenvalt, kan je een tablet of capsule innemen met het water waarin een dosis druppels van een vloeibaar extract is opgelost.

  Voorbeelden:
  1 tablet Glucobell voor gewrichtsklachten samen met 20 druppels Ginkgosan in een glas water voor een betere doorbloeding
  2 capsules Digesbiose om de darmflora te verbeteren samen met 20 druppels Echinabell in een glas water om de weerstand te verhogen
   
 • Verschillende vloeibare extracten combineren
  De werking van de vloeibare extracten is optimaler als ze niet vermengd worden met andere vloeibare’ extracten. De unieke synergie van elk product kan hierdoor verstoord worden. Daarom neem je best een minimale pauze van minstens 15 minuten tussen de verschillende extracten.

  Voorbeeld:
  Echinabell druppels voor een verhoogde immuniteit en Cardubell druppels voor een overbelaste lever en gal, neem je dus niet samen, maar met een interval van minstens 15 minuten.
   
 • Een capsule en een tablet combineren
  Omdat capsules en tabletten tijd nodig hebben om in de darmen uiteen te vallen en opgenomen te worden in het lichaam, kunnen ze tegelijkertijd ingenomen worden.

  Voorbeeld:
  Een of meerdere capsules Digesbiose om de darmflora te verbeteren kan je samen nemen met een of meerdere mineralentabletten Minerabell.
   
 • Een vloeibaar extract combineren met een tablet en een capsule
  Zoals hierboven uitgelegd vallen de tabletten en de capsules pas uiteen wanneer ze in de darmen aankomen, terwijl de vloeibare extracten sneller opgenomen worden door het lichaam. Daarom mag je een tablet en een capsule innemen met een glas bronwater waarin een dosis druppels opgelost is.

  Voorbeeld:
  Een capsule Digesbiose voor een betere darmflora en een tablet met plantaardige mineralen Minerabell mag je innemen met een glas water waarin Echinabell druppels voor een verhoogde weerstand opgelost zijn.